Cada regidor de l’equip de govern cobra a 1.692 euros / l’hora de junta de govern.

La durada mitjana d’aquestes reunions setmanals és de 8 minuts.

Cada hora de junta de govern val 13.538,96 € ens sous polítics.

La Junta de Govern Local és un òrgan col·legiat del govern municipal que té com a funció principal la coordinació de la gestió de l’equip de govern. Sota la presidència de l’alcalde està integrat per un nombre de regidors/res no superior al terç del nombre legal dels membres corporatius. Tots/es formen part de l’equip de govern, són designats per l’alcalde i inclou a tots els tinents d’alcalde.

Aquest òrgan s’ha de mantenir, com és lògic, encara que el model de gestió escollit sigui el de gerència, és a dir, la delegació de la gestió en un gerent i en càrrecs de confiança a canvi d’uns elevats sous. No obstant això, creiem absolutament desproporcionades aquestes compensacions, que amaguen verdaders sous encoberts i, com ja vam presentar, en demanem la supressió immediata en el cas de seguir optant per el model gerencial (veure al·legació). Creiem inviable i preocupant que a les altes despeses en càrrecs de confiança no es vegin contrarestades amb àmplies rebaixes en sous polítics. En cas de triar un model basat en la gestió a través dels propis regidors (preferible per a nosaltres) al que caldria renunciar és als alts sous dels càrrecs de confiança.

Mantenir els dos models, i les dues despeses, en paral·lel és un simple exercici de malbaratament públic i consegüentment el govern hauria d’eliminar salaris i compensacions als regidors de govern. El càlcul, i el raonament de la no-necessitat d’aquestes retribucions, surt a partir del còmput de les dades consultables, aixecades en acta pel secretari municipal, de les juntes de govern dels mesos de juny, juliol, agost i setembre (veure).

Cada regidor que assisteix a les juntes de govern (amb un mínim d’assistència del 75%) rep com a compensació 684€ mensuals (acte ple 20 juny); tant si han estat designats per l’alcalde per tenir-hi vot (Marta Felip Torres, Manuel Toro Coll, Josep Maria Godoy Tomàs, Mercè Castelló Turró , Joaquim Ferrer Sala, Joaquim Felip Gayolà i José Luis Yécora)  com si ho fan de manera voluntària, amb veu però sense vot (SòniaTrilla Bevià, Dolors Pujol Matas, Pere Giró Fàbrega i Sergi Garcia Torralvo). La compensació econòmica és igual per a tothom i independentment de la durada d’aquestes juntes (tant si s¡allarguen hores com si s’acaben en pocs segons).

D’aquesta manera podem veure, tal com s’explica a la taula de sota, que la durada mitjana per sessió ha estat de 8 minuts i 4 segons i que en els  quatre mesos d’aquest nou govern en majoria absoluta s’ha dedicat poc més d’una hora i mitja a la seva coordinació oficial. Al juny i al setembre amb la celebració d’una junta de govern per setmana i dues en els mesos de juliol i agost. La junta de govern més curta ha estat d’ un minut (12 de setembre) i la més llarga de dotze minuts (1 d’agost, 29 d’agost).

Hem de tenir clar que el cost final sempre hauria estat de 684€ per regidor que assistís al mínim exigit però, un altre tipus de gestió hauria fet que el preu hora de l’equip de govern no sortís a 13.538,96€/h. Aquest és un bon indicador per veure l’esforç laboral per aconseguir una retribució alhora pretén ser una manera gràfica de comparar els nostres salaris (moltes vegades basats precisament en el salari brut/hora) amb els dels professionals (o semi professionals) de la política. Queden exempts d’aquesta compensació econòmica els regidors Manuel Toro Coll , Joaquim Ferrer Sala i Joaquim Felip Gayolà perquè està inclòs en el sou de (2.300€) que perceben per la dedicació parcial de mitja jornada.  (Posar quan és, Joan). Pel que fa al senyor alcalde Santiago Vila Vicente té una compensació màxima de 1.080€/mes que pot sortir tant de l’assistència als plens com també a les juntes de govern i per això no s’ha inclòs en aquest càlcul

D’aquesta manera volem reiterar la necessitat de revalorar les retribucions i compensacions per a la gestió pública i que en moments que es demana tant a la població general també es redueixi la hipocresia dels seus representant.

Taula expositiva del temps de dedicació i el preu hora per a les quatre juntes de govern d’aquest mandat.

  Juny Juliol Agost Setembre Total
Temps total (min)

16

33

24

24

97

Durada mitjana sessió

8

8,25

12

6

8,08

Preu/hora/regidor

2565

1243,63

1710

1710

1.692,37

Preu/hora/global

20520

9949,09

13680

13680

13.538,96

</

Anuncis

Hi ha 2 comentaris

 1. Benvolgut, la intenció d’aquest article és sens dubte demostrar la incongroència de mantenir un sistema gerencial i les retribucions als regidors de govern. Així mateix, la feina que es pot fer amb una reunió setmanal de 8 minuts és pràcticament nul·la.
  La voluntat de remarcar el preu/hora rau en què cada cop són més les persones que reben la seva retribució per aquesta fòrmula, tant per hora treballada i en cap cas s’acosta ni una dècima part a aquest sou. A més en l’escrit es refereix explícitament el que cobra cadascú i hi ha les actes perquè tothom pugui veure qui hi assisteix, comprovar la durada i el seu contingut.
  No obstant, agraïm el seu comentari i el tindrem en compte per els següents.
  CUP de Figueres

  • Totalment d’acord amb el fons, però per la mateixa regla de tres, jo podria escriure “el regidor X de la CUP cobra infinits € l’hora al mes si coincideix que algú de vosaltres fa vacances un mes sencer. I el meu raonament seria tan correcte com el vostre.
   Evidentment, per a ser rigorosos, cal calcular les hores amb un període suficientment llarg, però jo puc utilitzar el mateix mètode que vosaltres per a donar una impressió equívoca…
   Ja n’hi ha prou amb tant de polític que ens menteixi tant com per a que feu un joc similar…
   Vinga! Ànims!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s