Primer aniversari, 72.000€

La gestió dels diners públics és una de les màximes responsabilitats de la política i dels seus representants. Actualment, la manca de recursos públics fa que aquesta responsabilitat s’aguditzi i aflorin més les deficiències que fins al moment s’havien permès.

Al 2009, el govern de l’Ajuntament de Figueres conjuntament amb el Consell Comarcal va gestionar la compra de la Casa Nouvilas, un patrimoni per la ciutat i que segons declaracions del moment estava a un preu assumible i era prioritari. Aquesta inversió, que va tenir un cost final de 2,3 milions d’euros per les arques municipals, precisava d’adequació per qualsevol activitat que si volgués dur a terme. D’entre les diferents opcions possibles  es va acordar instal·lar-hi les oficines del futur Consorci Comarcal de Benestar Social.

Durant l’any 2010 es va comprovar que la inversió necessària per adequar la casa Nouvilas no era assumible per l’ajuntament, tal com ja es podia preveure al 2009.  El govern va optar per una sortida endavant i, sense reconèixer l’error, es va signar el contracte de lloguer del local del carrer Sant Pau per tal d’instalar-hi els serveis municipals de Benestar Social; descartant a curt termini l’adequació de la casa Nouvilas. Aquest contracte es va firmar amb l’empresa Nova Cadieisa, per un cost mensual de 4.999,95€ més IVA.

En el passat ple, i quan ja feia un any que es pagava el lloguer d’aquest local sense fer-ne res de res, aquest contracte ha canviat. Segons s’especifica en el contracte cada 12 mesos es pot revisar el preu del lloguer i s’ha utilitzat aquesta clàusula per trobar una “fórmula econòmica” per comprar el local. És a dir que després de pagar aquests 12 mesos amb un cost pròxim als 72 .000€ s’ha optat per gastar-ne més i comprar el local. És cert que part dels diners invertits es restaran del preu final del local i que també s’ha reduït el preu de venda del que estava taxat en el moment del contracte. No obstant això, no hem de deixar de banda que ja s’han pagat 2,4 milions per la casa Nouvilas i que juntament amb el preu final del local s’haurà pagat un preu excessiu per a la recol·locació dels Serveis Socials de la ciutat. I al final tampoc serà conjuntament com a Consorci de Serveis Socials amb el Consell Comarcal.

Al final, l’única cosa que s’ha fet és una sortida endavant per tal de camuflar la mala gestió feta i tapar l’excessiva despesa amb més despesa. Per desgràcia aquest model s’està convertint en habitual per part del nostre alcalde.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s