Pressupost 2012

Com tothom sap en aquesta època de l’any qui no compra regals fa pressupostos per l’any que ve. Aquests dies estem sentint en tot moment quines seran les prioritats pel govern espanyol o amb qui pactarà CiU al parlament. Però, i a Figueres, què?

En aquest cas CiU té majoria absoluta però no per això deixa de ser necessari la revisió de la proposta de gestió dels nostres diners i béns públics. Des dela CUPde Figueres proposem que aquest procés sigui el màxim obert, transparent i participatiu possible. És important remarcar que el temps establer per realitzar al·legacions i fer propostes és curt.

Els pressupostos s’aprovaran inicialment al ple municipal del 13 de gener i a partir de la seva publicació oficial s’obrirà un període de 15 dies per presentar al·legacions. Tot procés de presentació de pressupostos té inclosa una audiència pública on l’equip de govern resta obligat a donar-ne compte. Es desconeix ara mateix quina serà la data, en punt es sàpiga ho farem públic també.

La nostra voluntat és intentar difondre al màxim la informació necessària per poder entendre, avaluar i actuar en conseqüència. Els primers documents que oferim, a falta encara de la proposta final de pressupost pel 2012 són:

  • Anàlisi d’ingressos i despeses entre 1995 i 2008 i anàlisi execució pressupostos 2009 i 2010. (pdf)
  • El pressupost del 2010. (pdf)
  • Liquidació pressupost 2010. (pdf)
  • El pressupost d’ingressos del 2011. (pdf)
  • El pressupost de despeses del 2011. (pdf)

També us enllacem un parell de documents que poden servir de guia per una més ràpida i senzilla comprensió de la nomenclatura i l’organització d’aquests documents (no prometem res).

  • José Antonio Fernández Amor. Manual del regidor d’hisenda. Associació Catalana de Municipis i Comarques. (pdf)
  • Elena Idoate, José Iglesias Fernández, Daniel Mayals Ibáñez. Municipis: Criteris i polítiques d’intervenció pública. Seminari d’economia crítica Taifa dins la col·lecció cal pensar la societat per canviar-la. (pdf)

Totes les al·legacions es poden presentar a títol personal al registre municipal a l’OMAC durant el període d’al·legacions de la segona quinzena de gener. La nostra voluntat és que aquest procés que nosaltres també iniciem  sigui compartit pel màxim de gent possible, per tal de caminar en els pròxims anys cap a pressupostos participatius oberts a tothom. Esperem que a nivell formatiu us sigui d’ajuda. Qualsevol aportació serà no només benvinguda sinó molt desitjada, ja a través de la pàgina web com a través d’aquest bloc.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s