Resum ple municipal del 2 de març del 2012

Resum Ple municipal del 2 de març

Per malaltia el regidor de la CUP, Joan Font, no va poder assistir al passat ple del mes de març. Per això, lògicament, no es va poder entrar cap moció ni realitzar cap prec. Tot i això us fem un breu resum dels principals temes tractats.

 Plaça de braus

Es va declarar desert el procediment de licitació del contracte de concessió per a la construcció i explotació d’un equipament esportiu a la mateixa plaça. Tal i com ja havíem avançat a la moció presentada al ple del passat mes de febrer, l’única empresa presentada al concurs públic no ha pogut acreditar la solvència econòmica demanada i per tant ha quedat descartada. Per desgràcia, l’equip de govern no ha fet cas de la nostra proposta de repensar de zero el projecte i ja ha avançat que repetiria el procés però rebaixant les condicions econòmiques requerides per a que la mateixa empresa s’hi pugui presentar de nou.Considerem aquest fet com un greu error, ja que en cas de fallida econòmica de l’empresa concessionada, tota la càrrega econòmica recau sobre el propi ajuntament.

 Pla de sanejament

Es va informar de la concessió, per part de “la Caixa”, d’un crèdit per valor d’un milió d’euros per al pla de sanejament. Aquest crèdit acabarà suposant una despesa de prop de 1.250.000 euros per a les arques municipals, degut als alts interessos. Això representa sols una petita part dels diners necessaris per al pla , ja que s’hauran de cobrir els dèficits pressupostaris dels darrers exercicis que ara mateix (sense incloure el del 2011 que possiblement suposarà més de 3 milions d’euros) ja superen els 4 milions d’euros.La situació econòmica de l’ajuntament és catastròfica i ho seguirà essent, ja que s’estan pagant crèdits amb crèdits i els interessos bancaris seguiran creixent.

 Nova dedicació parcial

Tot i la negra situació econòmica , es va aprovar una nova dedicació parcial per al regidor i coordinador de l’àrea d’atenció a les persones, sr. Godoy. La dedicació parcial representa un sou superior als 2.000 euros mensuals sense necessitat de renunciar al seu lloc de treball actual. Tot plegat reforça el doble sistema de retribucions denunciat altres vegades, per un cantó els càrrecs de confiança contractats amb alts sous dins el model gerencial que defensen, per l’altre el manteniment de diversos regidors a sou dins el que podríem anomenar model clàssic. Un doble model simultani que resulta caríssim a la tresoreria municipal que, recordem-ho, està a punt de la fallida.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s