Resum del Ple Municipal Extraordinari del 30 de març de 2012

Pagament a proveïdors

L’Estat obliga els ajuntaments a fer una relació de les factures del 2011 que té pendents de pagament, i ha endeutar-se per posar-se al dia. Com que l’Estat “avalarà” els ajuntament davant dels bancs, l’obliga a fer un Pla d’Ajust (que l’Estat haurà d’aprovar).

L’Ajuntament de Figueres ha reconegut deure prop de 4 milions i mig d’euros als seus proveïdors. El crèdit per aquest valor s’haurà de tornar en els propers deu anys i cal sumar-ho als 9 milions que l’Ajuntament està obligat a endeutar-se per compensar el romanent de tresoreria negatiu creat els últims anys.

El que podria ser una bona notícia (no només perquè es pagarà als proveïdors el que se’ls deu ara sinó perquè és una gran oportunitat perquè es passi a pagar-los en un termini raonable) en realitat és un cas més d’intervenció dels Ajuntaments per part del Govern Espanyol. Amb l’agreujant, a més, que l’Estat és un dels responsables de que l’Ajuntament no pagui al dia (entre l’Estat i la Generalitat deuen uns 6 milions i mig d’euros al consistori figuerenc).

La CUP va denunciar que aquesta maniobra és l’enèsim procés de refinançament dels bancs a càrrec dels impostos dels treballadors, ja que estem deixant els diners de tots a la banca amb un interès de l’1% i l’Estat obliga els ajuntaments a demanar un crèdit amb un interès del 5%. Enlloc de fer pagar el deute a qui l’ha generat es pretén que el paguem entre tots i en el moment en que més diners públics necessitem per lluitar contra l’atur, fomentar la cohesió social, la formació i la promoció d’activitat econòmica.

El dictament es va aprovar amb els vots a favor de CIU i el PP. EL VOT DE LA CUP VA SER EN CONTRA tot i que vam mostrar el nostre suport entusiasta a un dels compromisos de l’equip de govern: estudiar els serveis que estan externalitzats per tornar-los a municipalitzar i així estalviar diners als figuerencs. Ens assegurarem que així es faci.

 

Liquidació

Des de la CUP vam recordar que per molts eufemismes i molta poesia que hi posin, el resultat econòmic del 2011 va ser dolent per molt que el del 2010 fos pitjor. Després de 4 anys de pressupostos desequilibrats, l’ajuntament té un problema amb el dèficit i el 2011 no només no es va solucionar sinó que el forat es va ampliar.

Les males polítiques de l’equip de govern ens han portat on som, i per culpa d’això els propers anys haurem de destinar cabassos de diners a tornar crèdits.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s