Resum del Ple Municipal del 13 d’abril de 2012

 1. Aprovació d’actes anteriors

 2. Informe de l’activitat de l’alcalde

 1. Reelaboració del Pla de Barris

Es va ratificar un decret de l’alcalde per allargar el Pla de Barris ja que la Generalitat no pagarà el que toca aquest any.

 1. Contractació

L’ajuntament va contractar un vigilant mantenidor saltant-se tota la legalitat.

 1. Pla de barris per pagar romanent de tresoreria

Des de la CUP vam manifestar que estem d’acord en aprofitar diners que han sobrat de partides d’anys anteriors per reduir dèficit, però hi vam votar en contra perquè creiem que era prioritari el treball de cohesió social que es feia des del Pla de Barris del Centre Històric.

 1. Transferència entre partides pressupostàries

El govern va aprovar fer canvis en el pressupost. Des de la CUP hi vam votar en contra perquè les prioritats del govern sempre deixen a la cua les actuacions socials, com per exemple quan es decideix dedicar 200.000 euros que havien de ser pel Centre Cívic del Poble Nou a la Sala Polivalent dels Caputxins.

 1. Sala de tir amb arc

L’Ajuntament construirà una sala de tir amb arc amb 560.000 euros que rebrà de la Generalitat. Des de la CUP hi vam votar en contra no només per la manca de lògica total de que el govern català pagui això quan ha deixat de pagar el Pla de Barris (acabant amb la tasca de cohesió social que es feia), sinó per la manera en què ho farà: obligant a l’Ajuntament a demanar-li un crèdit que tornarà el mateix govern català.

 1. Escola hosteleria

  L’ajuntament va fer la recepció de l’obra de l’escola d’hosteleria. Des de la CUP hi vam votar en contra per la manera en com s’ha gestionat tot el procés, cedint un terreny públic a una fundació privada, pagant una part de les obres i cedint-ne l’ús a la mateixa fundació.

 1. Fusió de l’empresa de semàfors

Per unanimitat el Ple es va donar per assabentat de la fusió per absorció de l’empresa que gestiona els semàfors.

10. Presentació escalonada dels projectes executius del Montessori

Es va aprovar amb el vot en contra de la CUP en coherència amb la nostra postura durant tot aquest procés. Sempre ens hem posicionat en contra de la cessió d’un terreny públic a una empresa privada perquè hi faci una escola d’elit.

11. Transformació de llums de Nadal.

Es va aprovar per unanimitat un expedient per canviar la gestió de les llums de Nadal de manera que comporta un estalvi econòmic important per l’Ajuntament.

12. Taula d’absentisme escolar

Es va aprovar per unanimitat la creació d’una Taula per tractar l’absentisme escolar.

13. Pla parcial rec del mal pas

Es va aprovar amb el vot en contra de la CUP perquè la situació actual (amb centenars de pisos buits a la ciutat i amb tot l’entorn de la Marca de l’Ham ple de zones buides a mig construir) el model que es vol tirar endavant és caduc i irreal, amb una edificabilitat desproporcionada i amb alts costos de manteniment de l’espai públic.

14. Pla infraestructures rec del mal pas

Des de la CUP ens hi vam abstenir perquè tot i creure que les infraestructures ara són necessàries, creiem que no es pot oblidar que ho han acabat sent degut al creixement desmesurat que ha patit la ciutat.

15. Declaració del Triangle Dalinià com a Patrimoni Mundial de la Unesco

Es va aprovat per unanimitat tot i que des de la CUP vam demanar que s’intenti que el màxim de tasques possibles siguin assumides pels treballadors propis i no externalitzades.

16. Modificació del lloguer del local del carrer Sant Pau

Des de la CUP ens hi vam abstenir perquè, si bé és cert que suposa una millora respecte a l’actual, no soluciona el problema de fons, que és el manteniment del lloguer d’un espai pel que ja s’han pagat més de 100.000 euros i que s’ha demostrat que no és necessari.

A més, vam volem fer notar que era el tercer punt del Ple en què s’esmentava la relació de l’ajuntament amb empreses i fundacions relacionades amb el Grup Miquel. Per un costat, la cessió de dos solars públics (el de l’escola Montessori i el de l’escola d’hosteleria) amb unes condicions en que els particulars surten especialment beneficiats mentre el consistori n’era perjudicat. I per l’altre, el lloguer des de fa un any i mig d’un local de grans dimensions sense usos clars ni pressupost per a rehabilitar-lo.

Evidentment no hi ha cap prova de que el tracte exquisit i les facilitats (que altres empreses de la ciutat ja voldrien) suposin una connivència mes enllà de l’esperable, però sí que la sensació que es desprèn d’aquesta relació és que a la nostra ciutat determinat poder econòmic està per sobre del poder polític.

El que en macropolítica ningú posa en dubte a nivell municipal ningú gosa dir-ho, i des de la CUP ens veiem obligats a remarcar-ho.

17. Baixa de la Federació de Municipis de Catalunya.

Des de la CUP ens vam abstenir en la votació de donar-se de baixa de la FMC. No perquè no estem en contra de la mesura, sinó perquè creiem que hauria d’anar acompanyada de la baixa de l’Associació de Municipis de Catalunya (totes dues són eines en mans de CIU i PSC i comporten una despesa anual d’uns 15.000 euros). Per nosaltres, la única associació que resultaria útil per la ciutat és l’Associació de Municipis per la Independència.

18. Cessió d’un local a l’Associació d’Ajut als malalts d’Alzheimer i afectats

Aquest punt es va deixar per ser tractat al proper Ple perquè el govern s’ha d’acabar de posar d’acord amb l’entitat.

19.Subvenció de la diputació per promoció econòmica

Es va aprovar per unanimitat l’acceptació d’una subvenció de 3.000 euros de la diputació.

Mocions

Participacions preferents

Es va aprovar per unanimitat aquesta moció presentada per la CUP en defensa dels drets dels afectats per les participacions preferents dels bancs i caixes. Des de la CUP vam argumentar que ha quedat demostrat que en molts casos no es va informar dels riscos del producte o de la seva escassa o nul·la liquiditat. Es van contractar moltes participacions preferents sota l’aparença de dipòsit, però amb una rendibilitat superior i és un producte altament complex que la mateixa Comissió Nacional del Mercat de Valors considera d’alt risc i no apropiat per al mercat minorista. A més, molts dels estalviadors no van ser avisats del caràcter perpetu del producte, i quan han volgut recuperar els fons dipositats s’han trobat que qui en marca el preu de venda és l’entitat emissora, molt per sota del seu valor inicial.

Cartelleres informatives

Es va aprovar per unanimitat aquesta moció presentada per la CUP per la creació d’un sistema de cartelleres que permeti a les entitats de la ciutat informar dels seus actes i, a la vegada, que arribi tota la informació als barris. Properament una comissió de l’Ajuntament ho ha de treballar juntament amb les entitats.

Insubmissió fiscal

El govern de CIU no va deixar votar aquesta moció de la CUP en què es demanava que l’Ajuntament pagués els seus impostos a l’Agència Tributària Catalana enlloc de l’Agència Tributària Espanyola.

Reforma laboral

El govern de CIU no va deixar votar aquesta moció de la CUP que demanava un posicionament del consistori cap a la Reforma Laboral del PP.

Pressupost Municipal

No es va aprovar aquesta moció presentada per la CUP a instàncies d’un col·lectiu local en que es demanava responsabilitats als regidors que han votat a favor de pressupostos que han portat dèficits.

IBI

Aquesta moció d’ERC que demanava que l’IBI d’aquest any s’apugés un 10% enlloc d’un 15,5% va ser retirada a última hora amb el compromís que l’any que ve es baixi un 5%.

Oficina d’Intermediació Hipotecària

Es va aprovar per unanimitat aquesta moció d’ICV demanant que es faci més publicitat de les tasques que fa l’Ajuntament en defensa dels afectats per la hipoteca.

Preguntes

En l’apartat dels precs i preguntes, vam preguntar per l’urbanització del carrer paral·lel a la via (a traves de l’aparcament de Mifas) que porta bastant de retard, per la tanca que s’ha fet a darrera del castell (al costat del circuit dels arcs) i que no respecta la normativa, per l’existència de taxis adaptats, per la possibilitat d’obrir al públic el refugi antiaeri de la Plaça Josep Pla, vam demanar la retirada de la bandera espanyola de l’Ajuntament per Fires i vam felicitar-nos per la marxa de la Guàrdia Civil de la ciutat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s