Resum del Ple Municipal de l’11 de maig de 2012

1. Informe de l’activitat de l’alcalde

2. Expedient de crèdit extraordinari i suplements de crèdit
Amb aquest expedient es proposa canviar la destinació d’algunes partides pressupostàries. Es volen destinar uns diners provinents de la venda del camp de futbol del Culubret per a la redacció del POUM. Des de la CUP creiem que en el context actual en el que anem enllaçant Plans D’ajust un darrere l’altre, aquests diners s’haurien de destinar a amortitzar crèdit. A més, continuem defensant la tasca de cohesió social que es feia des del Pla de Barris del Centre Històric i que no s’hauria d’haver tallat.
Es va aprovar amb el vot EN CONTRA de la CUP.

3. Modificació puntual número 39 del Pla General per a l’ampliació de les reserves de sistemes de serveis urbans en sòl no urbanitzable en l’àmbit del cementiri de Vilatenim
Es fa aquesta modificació perquè encara ara el cementiri no consta en cap planificació urbanística i es vol corregir aquesta situació.
Es va aprovar per unanimitat.

4. Modificació puntual número 40 del Pla General a l’àmbit del Pla Especial d’equipaments supramunicipals de Vilatenim
Aquesta modificació pretén arreglar la feina mal feta durant molts i molts anys. Es tracta de convertir en sòl urbà els terrenys on hi ha el Carrefour (actualment sòl no urbanitzable). Ja en el seu moment els tribunals van declarar que el govern convergent de torn ho havia gestionat de manera absolutament irregular i que la gran superfície s’havia d’enderrocar, però l’alcalde Armangué va preferir un acord amb la família propietària dels terrenys a canvi de que se’n cedissin uns al municipi (justament els que l’Ajuntament ara ha deixat als mateixos propietaris perquè hi puguin fer una escola privada d’elit). Des de la CUP vam criticar la manera amb que CIU gestiona el seu esperit Bussiness friendly.
Es va aprovar amb l’ABSTENCIÓ de la CUP.

5. Petició al Govern Espanyol perquè finalitzi el desdoblament de la carretera nacional II
Des de la CUP vam recordar que sempre ens hem posicionat en contra del desdoblament perquè el creiem absolutament innecessari. La nostra opció passa per l’alliberament de l’AP-7 i la conversió de la N-II en una carretera digna que serveixi pels desplaçaments de proximitat. El text de CIU, a més, proposava que mentre durin les obres els camions puguin circular de manera gratuïta entre Girona i la Jonquera per l’AP-7. Des de la CUP vam manifestar que en el context actual en que la ciutadania ha desbordat els partits polítics amb la campanya #novullpagar,  demanar això de manera excepcional, temporal i només per camions era una enganyifa.
Es va aprovar amb el vot EN CONTRA de la CUP

6. Consorci d’Acció Social de Catalunya
El dictamen proposa l’entrada de la ciutat al Consorci d’Acció Social de Catalunya, amb l’objectiu de que en els propers anys es pugui construir una residència pública per a gent gran a Figueres.
Es va aprovar amb el vot A FAVOR de la CUP.

7. Operació de préstec destinada al pagament de proveïdors
L’objectiu d’aquest dictamen és demanar un crèdit per posar-se al dia en el pagament als proveïdors. Des de la CUP vam recordar la manera en que hem arribat a aquesta situació després de quatre anys de “Festa dels Detalls”, i vam assenyalar que la obligació a endeutar-se (i amb aquest procediment) suposa una clara invasió de competències, una  intervenció de facto dels ajuntaments per part de l’Estat Espanyol. A més, vam tornar a deixar clar que en aquest procés s’estan regalant diners a la banca, ja que entre tots els deixem a l’1% i els bancs els deixaran als Ajuntaments a un interès que vorejarà el 7%.
Es va aprovar amb el vot EN CONTRA de la CUP.

8. Instar la Generalitat de Catalunya a que aprovi la normativa que permeti realitzar el pagament de diversos tributs a l’Agència Tributària de Catalunya.
Aquest dictamen es presenta després de que a l’anterior Ple Muncipial el govern no permetés debatre una moció de la CUP que tractava el tema, amb l’argument que es volia deixar temps per aconseguir un consens. Des d’aleshores no hi ha hagut cap contacte per posar-se d’acord i s’ha portat a ple una versió descafeïnada en que no s’ esmenta l’espoli fiscal que pateixen els Països Catalans, és tremendament covarda i no apreta el Govern de la Generalitat. La CUP va presentar-hi una esmena a la totalitat amb el text original, i no es va aprovar pel vot en contra del front CIU-PP.
La versió del govern es va acabar aprovant amb el vot EN CONTRA de la CUP.

Mocions
#novullpagar
Aquesta moció de la CUP defensa que la gratuïtat de l’AP-7 converteix en absolutament prescindible el desdoblament de la N-II. Sempre hem defensat que no té cap sentit construir 5 carrils paral·lels per sentit, i que si bé estem molt a favor d’una dignificació de la carretera, creiem que el paper de la nacional (inclòs el cinturó) ha de limitar-se a fer de vertebració del territori (amb la prohibició de que hi circulin camions que fan llargs desplaçaments).
En el tema de les autopistes no estem parlant només d’un clar exemple de discriminació de l’Estat Espanyol cap als Països Catalans, sinó també de les empreses catalanes que s’aprofiten d’aquest fet per fer negoci i que tenen un tracte molt favorable de l’Administració. Casualment, la principal accionista d’Abertis, és La Caixa amb la que tots els partits polítics tradicionals estan fortament endeutats.
Nosaltres creiem que la campanya #novullpagar ha de servir per anar més enllà de demanar la gratuïtat i ha d’obrir un debat sobre el model de finançament de les infraestructures. Des del nostre punt de vista, la solució no passa en cap pas pels anomenats “peatges a l’ombra”, i des de la CUP apostem per un model públic en el que pagui qui hi circula, carregant especialment el transport internacional i el turisme i posant una quota simbòlica pels catalans. A més, els beneficis obtinguts un cop pagat el seu cost s’haurien destinar a millorar el transport públic.
La moció no s’aprova pels vots en contra del front CIU-PP.

Web mossos
En aquesta moció expliquem que el que pretén el web és criminalitzar els moviments socials i crear un estat de por col·lectiu, i que pretén legitimar la resposta contra algunes poques persones en forma de detenció primer, però per després, i molt més greu, per justificar les modificacions legals destinades a restringir els drets fonamentals de la població com el de manifestació, de vaga i sindicació.
A més, des de la CUP critiquem que no es destinen tants recursos a perseguir ni la corrupció ni el frau fiscal, responsables de pèrdues milionàries de diners públics, ni s’ha fet servir aquest mètode per delinqüents reincidents, sinó que torna a ser la dissidència política el camp de proves per a noves fórmules repressives.
Hem volgut deixar clar que la gent assenyalada és gent implicada en evitar el greu retrocés social, perfectament coneguda i reconeguda en la seva militància, i que davant d’aquest trist panorama sols ens queda la solidaritat i la pèrdua de la por.
La moció no s’aprova pels vots en contra del front CIU-PP.

Salut
Aquesta moció d’ICV criticava la política sanitària del govern espanyol. Des de la CUP vam mostrar el nostre suport al text però vam fer extensiva la crítica al paper que està jugant el govern de la Generalitat en referència a la Sanitat pública.
Preguntes

En aquest ple vam preguntar per les antenes il·legals de telefonia mòbil que estan al barri del Poble Nou i el requeriment legal que han entrat uns veïns, per la tanca il·legal que hi ha a la zona del circuit dels arcs, per la presència de la bandera espanyola a l’Ajuntament durant les Fires i Festes de la Santa Creu i pel protocol seguit per regular qui podia anar al balcó durant el pregó i la gran presència de polítics foranis.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s