Figueres pensa en blau…

Divendres dia 27 de juliol, en el ple municipal corresponent a Agost 2012, es va demanar la relació entre l’obertura de pàrkings privats i pintar tot el seu entorn d’àrea blava. La resposta municipal va ser que així estava pactat amb les empreses concessionàries per tal de no fer competència deslleial. Així, a partir de setembre els aparcaments de la plaça del sol i la pujada d’urgències (av. Olímpia i carrer Glòria Compte) passaran a ser pintat d’aquest color.

La zona blava (com en diem els no tècnics) té diferents funcions. La principal és garantir una rotació de vehicles en les zones comercials, on és més propensa la necessitat de trobar aparcament. La segona, recaptar fons per a les arques municipals.

Ara bé, la competència deslleial també la podem entendre quan els habitants de Figueres paguem els impostos corresponents a circulació i IBI del vehicle a Figueres i tenim els mateixos avantatges que qualsevol altres ciutadà que visqui o vingui de pas a la ciutat.

Nosaltres no som partidaris de la mobilitat associada al cotxe privat i creiem que a la nostra ciutat la majoria de trajectes es poden fer a peu, en bicicleta o en bus. Considerem que hi ha una desproporció en el trànsit rodat de la ciutat que només fa desplaçaments inter-urbans i que això implica un elevat cost, tant ecològic com econòmic.

No obstant, també considerem que la via per reduir aquest volum de trànsit no passa només per gravar a qui ho utilitza, doncs estem beneficiant que les persones amb més recursos tinguin major disposició de la ciutat. I aquest no és el nostre model. Des de fa temps, hem demanat als tècnics la possibilitat d’implementar algun tipus de distintiu per als vehicles de Figueres, que permeti identificar-los. Fer-ho, ens permetria donar petits avantatges als qui tenen el cotxe censat a Figueres (i paguen els corresponents impostos) i permetria obrir la possibilitat al comerç de la resta de la ciutat no tant cèntrica i que també té dificultats perquè els seus clients aparquin per anar-hi a comprar.

La setmana passada al barri Enric Morera els veïns es van negar en assemblea a la proposta de zona blava proposada pel tècnics de l’Ajuntament. En aquesta reunió van sorgir molts dubtes respecte la zona blava, qui en treu major banefici, perquè només en aquesta part dels carrers, etc. però sobretot va sortir la queixa del que suposa aparcar en una zona on molts pisos no disposen d’aparcament i que la zona blava no impliqui una millora d’uns carrers que comencen a presentar un estat de conservació bastant lamentable.

Veurem quina solució es proposa per aquest i la resta de carrers de l’entorn del centre comercial de la ciutat però pel que vam poder veure en aquest mateix ple d’Agost no pinta massa bé. Almenys no si tenim en compte que l’equip de govern ha decidit destinar 52.233,47 euros que havien de servir per arreglar cruïlles i 39.601,53 que havien de servir per arreglar voreres, a les obres de l’Auditori de Caputxins.

De moment, des d’aquí oferim el mapa annex amb el conjunt de zona blava establerta fins ara i amb la senyalització de les 3 noves zones:

ZONA 1. ENRIC MORERA 74 places

ZONA 2. PLAÇA DEL SOL 59 places

ZONA 3. AV. OLÍMPIA. 39 places

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s