Resum del Ple Municipal d’octubre de 2012

  

1. Informe sobre l’activitat institucional de l’alcalde.

L’alcalde informa de l’activitat institucional des del darrer Ple.

2. Presa de possessió del regidor Esteve Gratacós.

Després de la renúncia de Francesc Canet, cap de llista d’ERC, pren possessió Esteve Gratacós que anava tercer a la seva llista electorat. El nou regidor, però, no s’integra al grup d’ERC sinó que queda com a regidor no adscrit per les desavinences amb el partit.

3. Informe de l’alcaldia sobre la composició dels grups municipals.

L’arrivada d’un regidor no adscrit fa modificar la composició dels grups municipals.

4, 5 i 6. Modificacions el cartipàs municipal.

L’entrada en l’anterior Ple Municipal del regidor Jordi Masquef de CIU en el lloc de Mercè Castelló fa que el cartipàs municipal pateixi algunes modificacions.

7. Modificació de forma provisional dels complements específics de diversos llocs de treball.

Com a conseqüència de la valoració dels llocs de treball, el govern modifica uns complements que argumenta que no eren legals. Des de la CUP entenem que aquest tema calia afrontar-lo amb la complicitat de tots el partits degut a la seva repercussió directa en les retribucions de treballadors municipals. No s’ha fet així i la oposició se n’ha acabat assabentant a última hora i de rebot. S’aprova amb l’abstenció de la CUP (i protestes airades dels agents de la Guàrdia Urbana que acusen l’alcalde de mentider).

8 i 9. Modificació de comissions de l’ajuntament i òrgans col·legiats.

Es tracta de canvis que es produeixen com a conseqüència dels relleus de diversos regidors.

10. Aprovació d’un expedient de suplements de crèdit per transferència de crèdit entre partides pressupostàries.

L’Ajuntament modifica algunes de les partides del pressupost per pagar unes obres del Centre Cívic de la Marca de l’Ham que fa temps que estan acabades.

11. Aprovació d’un conveni marc de col.laboració amb l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona per un període de 4 anys.

S’aprova per unanimitat.

12. Integració al Consorci d’Acció Social de Catalunya i aprovació dels seus estatuts.

Es tracta d’una manera de compartir recursos i que properament permetrà la construcció d’una llar de gent gran a la ciutat. S’aprova amb tots els vots a favor excepte el PP.

13. Aprovació inicial de la modificació puntual del Pla general número 42 en l’àmbit de la UA Interdiesel.

Es fa una modificació del Pla General per adequar-lo a la realitat. S’aprova per unanimitat.

14. Modificació dels Plecs de Clàusules Administratives Particulars del contracte administratiu de serveis per a la prestació del servei de Revisió del Pla General d’Ordenació Urbana de Figueres i a convocar el procediment de licitació.

S’arreglen algunes de les mancances que tenia el Plec de Clàusules del PGOU (hi havia coses que quedaven poc clares) i s’engega la seva licitació.

15. Dictamen relatiu a manifestar que Catalunya té dret a decidir sobre el seu futur de manera lliure i democràtica.

El govern decideix tirar endarrere aquest dictamen que era una proposta del mateix govern.

16. Dictamen relatiu a determinar sectors, funcions i categories professionals prioritaris o que afectin el funcionament de serveis públics essencials.

Es tracta d’un pas més en l’aplicació de les normatives estatals que el PP porta a terme per retallar l’autonomia municipal i dinamitar el sector públic. L’Ajuntament només podrà contractar personal en les àrees que es marquin prioritàries, i des de la CUP reclamem que es doni aquesta consideració a totes les àrees de l’Ajuntament, cosa que el govern no accepta. S’aprova amb el vot en contra de la CUP.

17. Dictamen relatiu a denunciar l’Acord regulador de les condicions de treball del personal funcionari i el Conveni de condicions de treball del personal laboral corresponents al període 2006-2008.

El conveni col·lectiu de l’ajuntament s’ha anat allargant des de 2008 i el govern el vol renegociar. Des de la CUP reclamem que es busqui un consens entre tots els partits, que es faci un debat sincer amb el comitè d’empresa i que no es pretengui fer pagar als treballadors municipals els plats trencats de la crisi i la mala gestió que s’ha fet al consistori els últims anys.

18, 19 i 20. Propostes de medalles i condecoracions.

S’aproven per unanimitat les propostes de la comissió de nomenclàtor de persones i entitats que seran homenatjades aquest any.

21. Aprovació inicial de les ordenances fiscals del 2013.

S’aproven amb el vot en contra de la CUP, que a l’igual que l’any passat exigíem unes ordenances fiscals que tinguessin en compte la renda de les persones. A més, les classes populars han de pagar uns tributs que són cada any més alts per pagar la crisi del món financer i la mala gestió dels governants.

Mocions

La CUP retira la moció que volia presentar perquè es declarés Figueres territori lliure i sobirà. El govern havia amenaçat en votar-hi en contra i es compromet a negociar el seu vot favorable en el marc de l’Assemblea Nacional Catalana.

 
Precs i preguntes

Exigim que els regidors del govern amb dedicació renunciïn a la paga extra de Nadal que tots els treballadors municipals deixaran de cobrar. El govern es compromet a que així serà.

Anunciem que properament portarem a la comissió del nomenclàtor la proposta de retirar la medalla d’or de la ciutat al rei Juan Carlos I.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s