Resum plens extraordinaris 4 de gener de 2013

El divendres 3 de gener es van celebrar dos plens extraordinaris: el primer per la renúncia de l’alcalde Santi Vila i el segon per escollir la persona que ocuparia el seu lloc.

En el primer Ple, i després d’escoltar el discurs del comiat de l’alcalde sortint, des de la CUP li vam recordar que se’n va del consistori i al seu darrera hi queda un estructura gerencial feta a la seva mida, que deixa empantanegat un projecte que va aconseguir la majoria absoluta amb una campanya centrada exclusivament en la seva persona i que qui vagi darrera seu es trobarà un panorama desolador: les arques municipals estan eixutes i els seus projectes estrella han quedat encallats.

També vam voler deixar constància que per molt que es volgués representar que marxa per la porta gran, Vila se’n va com l’alcalde de la Casa Nouvilas, el local buit del bingo, la ciutat del cavall i la plaça de braus, la gran despesa en càrrecs de confiança, el terreny municipal cedit a una escola d’elit i les jardineres de 900 euros.

Finalment li vam desitjar que en la seva nova etapa tingués més èxits, i li vam recordar que allà es tornarà a trobar la CUP, al seu costat quan es tracti d’avançar cap a l’exercici de l’autodeterminació i al seu davant quan el que es vulgui és privatitzar serveis i afavorir les grans empreses.

En el segon ple, i donada la pretensió de la candidata Marta Felip de seguir el mateix model que el senyor Vila, des de la CUP no ens vam ni tan sols plantejar l’abstenció. Vam decidir votar el nostre propi candidat en coherència amb el programa amb el què ens vam presentar a les eleccions i perquè creiem que som la única alternativa a la seva manera d’entendre la política.

Tot i això, li vam donar la presumpció de bondat; i vam manifestar el nostre desig de què gradualment adopti un canvi de discurs i que sigui capaç de portar l’alcaldia de l’Ajuntament de manera més conciliadora.

No li demanem que vagi per la ciutat repartint somriures com l’alcalde sortint, sinó que es centri en tirar endavant la ciutat i amb el màxim consens possible. Que no gestioni la majoria absoluta de manera autoritària, que treballi al marge de les grans famílies i que sàpiga trobar el diàleg tant amb l’oposició com amb els treballadors municipals.

El resultat de la votació va ser: 12 vots per la candidata de CIU, 1 vot pel candidat de la CUP, 1 vot per la candidata del PP i 5 abstencions.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s