Resum Ple Municipal del 5 de febrer de 2013

El dimarts 5 de febrer hi va haver sessió doble a l’ajuntament.

Primer hi va haver Junta General de Fisersa en què principalment es va tractar tres temes: el nou contracte del gerent, el canvi de membres en el Consell d’Administració i la retribució de les seves reunions.
Pel que fa al contracte del gerent, des de la CUP vam celebrar que deixi de blindar el seu acomiadament però vam lamentar que continua tenint una retribució excessiva (82.000 euros, tenint en compte que l’any passat els treballadors van acceptar una rebaixa de sou davant d’una amenaça d’ERO). Hi vam votar en contra.
Pel que fa al canvi de membres al Consell d’Administració, vam criticar que es posi d’excusa l’entrada de l’Ajuntament de Vilafant a l’empresa (que nosaltres valorem positivament) per restar pluralitat i excloure part de l’oposició. A més, les persones que no hi representen els partits polítics sinó la ciutadania no han estat consensuades sinó escollides a dit per l’alcaldessa. Hi vam votar en contra.
Pel que fa a les retribucions, vam criticar que les reunions del Consell Administració són un pur tràmit, i que pagar 200 euros als assistents (800 al Conseller Delegat) és inacceptable i una vergonya després de la rebaixa dels sous dels treballadors. Hi vam votar en contra.

Tot seguit hi va haver Ple Municipal, en què la major part del debat va girar entorn de les moltes mocions presentades.
La que va generar més debat va ser una que responia a la no celebració del Festival de Circ al Castell. Des de la CUP vam recordar que sempre hem apostat per la total desmilitarització del castell i la seva obertura a la ciutat des d’un total respecte al patrimoni, i que també van ser aquestes les peticions realitzades per la ciutadania en l’audiència pública celebrada el 2011.
Dit això, vam dir que no creiem que el govern hagi de demanar la dimissió de membres del Consorci que gestiona la fortalesa (estem convençuts que la solució no passa per canviar uns militars per uns altres) sinó que cal optar per la sortida total de la gestió del castell i exigir-ne la cessió a la ciutat (la pretensió de demanar un canvi en els estatuts és irreal perquè cal demanar-ho d’acord amb els militars i la creació del consorci va necessitar 7 anys de negociacions). També vam reclamar que es faci d’una vegada per totes l’estudi econòmic del què costaria la gestió municipal que l’alcalde Vila es va comprometre a fer fa un any i mig.
Es va aprovar una moció de la CUP en què es demana al Congrés Mundial de Mòbils que s’informi sobre el conflicte a la República Democràtica del Congo que ha costat la mort a més de 5 milions de persones (entre elles a en Joaquim Vallmajor) i que en gran part es finança amb el comerç de minerals com el coltan utilitzats per produir telèfons mòbils
Es va aprovar una moció de suport a la Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya. La CUP hi vam donar suport perquè entenem que és un pas important pel país, però també vam afirmar que no s’ha fet de la millor manera possible. Creiem que hi hauria de constar que, tot i que el què està en procés d’independència sigui el Principat, el nostre país són els Països Catalans, i veiem que és un error lligar el procés a un determinat model econòmic (el de la Unió Europea) i supeditar-lo al pacte de govern de les retallades. No creiem que aquesta sigui la manera de sumar-hi suports.
També es va aprovar una moció declarant Figueres com a municipi lliure de Fracking. Des de la CUP vam voler remarcar la repercussió directa que pot acabar tenint a la comarca amb la contaminació dels aqüifers del Fluvià. A més, vam fer notar que és una cara més d’un problema general pel declivi de la producció energètica,a l’igual que les prospeccions a l’entorn del Cap de Creus (vam demanar una actitud capdavantera del consistori a l’hora de que el Consell Comarcal hi presenti al·legacions).
En el torn de precs i preguntes vam preguntar per una reunió que va tenir l’alcaldessa amb Fomento per parlar del soterrament de les vies (ens va contestar que n’hi haurà una altra properament i que l’opció que sembla més viable és un soterrament en trinxera des de la Ronda Sud fins al pas a nivell de La Salle), pels atropellaments al costat de l’Escola Parc de les Aigües (s’instalaran unes tanques i es treballarà a l’escola) i per l’accés a documentació d’òrgans en els què l’oposició no hi és representada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s