Resum del Ple Municipal del 5 de març de 2013

El Ple del mes de març va estar marcat pels canvis en l’organització del govern municipal deguts a la renúncia temporal del regidor Manel Toro en el moment en què es va fer pública la seva pressumpta implicació en el cas Manga.

El tema que va suscitar més debat, però, va ser la liquidació econòmica de l’any 2012, que comparat amb els desastrosos exercicis anteriors va ser moderadament positiva. No bona (ni molt bona com ens vol fer creure el govern) però sí notablement millor que els últims anys, en què les previsions de CIU, ERC, PSC i ICV ens portaven cada any a perdre uns quants milions d’euros.

La xifra més repetida per l’alcaldessa van ser els 372.893,85 euros de superàvit en el pressupost. A principis d’any, el regidor d’hisenda va explicar que el seu objectiu era aconseguir un superàvit d’un euros, i per tant els prop de 400.000 aconseguits al final es consideren tot un èxit. El què va haver d’explicar la CUP és que aquest resultat no ha arribat perquè el regidor hagués fet un pressupost acurat, sinó a causa de les polítiques d’austeritat aplicades pel govern espanyol. Per exemple, la decisió de no pagar la paga extra als treballadors municipals va suposar un estalvi pel consistori de 670.210,68 euros. O l’augment del 10% de l’IBI ha fet que a la caixa hi entressin gairebé 1.300.000 euros amb els què no es contava.

És a dir, que si el PP no hagués retallat pagues extres i pujat l’IBI, el resultat hagués estat negatiu en un milió i mig d’euros llargs. I el pitjor de tot plegat és que de cara a l’any vinent la cosa pinta igual. Tot i haver-hi una reducció de l’IBI, es preveu que els ingressos directes augmentin un milió i les taxes un altre. Ganes de veure brots verds on no n’hi ha.

Pel que fa a les mocions, se’n va aprovar amb el vot afirmatiu de tots els grups municipals una de la CUP per afavorir l’ús compartit del cotxe i una de CIU, PSC, ERC, CUP i ICV en contra de l’avantprojecte de llei del govern espanyol per reformar l’administració local (tot i que des de la CUP vam demanar que es centrin els esforços en accelerar el procés d’independència).

En el torn de precs i preguntes vam preguntar sobre les rampes d’accés a la biblioteca i Can Met per a persones amb mobilitat reduïda, sobre el conveni que es vol fer amb el Festival del Circ (pel cost/benefici per la ciutat i per l’ús gratuït als escolars) i sobre mocions que es van aprovar a instància de la CUP però no s’han portat a terme (com la creació de cartelleres  municipals o la deixalleria virtual) o només s’han portat a terme parcialment (com la publicació dels sous dels polítics i càrrecs directius).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s