Resum del Ple Municipal del 2 d’abril de 2013

El Ple del mes d’abril tenia un ordre del dia molt lleuger i nomes hi va haver debat en l’aprovació definitiva del Pla de Mobilitat Urbana de Figueres. La CUP hi va donar suport perquè, tot i discrepar d’algun punt, es valora molt positivament el caràcter valent del Pla, que defensa un augment molt important de la zona pacificada del centre i dona prioritat a vianants i ciclistes per sobre dels automòbils. Tot i així, vam voler remarcar que l’allargament dels tràmits (han passat més de sis anys des de l’inici de la seva redacció) fa que alguns dels seus objectius siguin obsolets i algunes de les seves propostes és evident que mai s’arribaran a portar a terme; i vam demanar que s’adeqüi el calendari a la realitat actual. Ara és a les mans del govern aplicar-lo o no.

També es va aprovar la delegació a la Diputació de Girona del tràmit i cobrament de les multes, que fins ara feia l’empresa GRS Arc Local. Tots els grups hi van donar suport i des de la CUP vam voler remarcar que, a més de suposar unes millors condicions econòmiques pel consistori, representa passar de tenir un servei externalitzat a ser gestionat per una administració pública, i també vam voler fer notar la tranquilitat de deixar de tenir tractes amb una empresa que és investigada pel cas Manga que ha portat a la renúncia temporal del fins ara tinent d’alcalde Manel Toro.

En l’apartat d’assumptes urgents es va aprovar la moció que la CUP va presentar a instàncies de la Plataforma Prou Camions N-II, donant suport a la lluita del poble de Bàscara i adherint la ciutat de Figueres al manifest que reclama la prohibició de circular camions de gran tonatge per la N-II i la dignificació de la via arreglant-ne els punts de més sinistralitat. CIU no va deixar que s’aprovés, però, un punt en què es demanava transparència en els convenis entre el ministeri de foment i la concessionària de l’AP7 Abertis.

Una altra moció de la CUP, en canvi, no es va aprovar pel vot en contra de CIU. Pretenia afavorir la participació ciutadana en els òrgans col·legiats de l’Ajuntament, posant de manifest que les comissions i els consells municipals que són de competència local permeten a l’Ajuntament regular-ne les condicions que han de tenir els seus representants. En aquest sentit, ja es donen casos com són la Comissió d’atenció als afectats pels desnonaments, el Consell de participació ciutadana, la Taula d’acció cívica o la Comissió Nomenclàtor, que permeten als grups municipals delegar-ne la representació a persones que no han de ser obligatòriament càrrecs electes, i es demanava que això es fes extensiu a tots els òrgans col·legiats del consistori. La posició tancada del govern dóna l’esquena a l’obertura de l’Ajuntament a la ciutat, fent-lo hermètic i allunyat de les demandes generalitzades de la població.

Es va aprovar una moció demanant la prohibició dels prospeccions d’hidrocarburs al voltant del Cap de Creus.

En el torn de precs i preguntes vam preguntar per novetats en les converses que té el govern amb el propietari de la Sala Edison i amb ADIF per tractar el soterrament dels passos a nivell (no hi ha novetats en cap dels dos temes), per l’evolució de mocions que s’havien aprovat en anteriors plens (el govern va reconèixer que no s’havia fet res), pel manteniment de l’asfalt a la plaça de l’Estació i vam demanar que es retiri la bandera espanyola del balcó de l’Ajuntament durant les Fires i Festes de la Santa Creu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s