Resum del Ple Municipal del 7 de maig de 2013

El Ple del mes de maig tenia un ordre del dia molt curt i sense punts que creessin controvèrsia. D’urgència es van aprovar les tarifes de llars d’infants pel curs vinent, una modificació del pressupost (que cap grup de l’oposició havia pogut estudiar perquè no se’ns havia facilitat la documentació) i el reglament per atorgar ajuts a l’habitatge. En aquest punt, vam celebrar la seva aprovació perquè representa la posada en funcionament dels ajuts, i vam demanar que se sigui flexible si la pràctica indica que cal modificar-lo. Vam explicar que no veiem clar el límit de 400 euros mensuals durant 4 mesos perquè creiem que probablement será suficient per casos d’impagament de lloguers, però en el cas de les hipoteques segurament es quedarà curt. Vam demanar que se’n faci molta publicitat i vam aprofitar per preguntar pels 300.000 euros que s’han de destinar a aconseguir pisos per oferir lloguer social (ja hem manifestat en més d’una ocasió que no creiem que l’Ajuntament els hagi de destinar a comprar als bancs pisos de gent desnonada).

En l’apartat de mocions, el govern no va deixar que es votés una moció de la CUP que pretenia aprofundir en la democratització de l’Ajuntament. Si en el ple anterior en vam presentar una demanant que les persones representants dels grups municipals en els òrgans col·legiats poguessin no ser càrrecs electes, en aquesta demanàvem que els grups municipals a l’oposició rebessin tota la informació dels òrgans on no són representants, i que hi poguessin assistir encara que fos sense veu ni vot. Abans de començar el Ple, a la Junta de Portaveus, el govern va manifestar que hi estaven d’acord però que el secretari hi posava pegues per aplicar-la. Un cop al Ple, el secretari va dir que ningú li havia preguntat i que ell no hi trobava impediment, però tot i així CIU es va negar a donar-hi suport i va fer servir la seva majoria absoluta per impedir-ne la votació.

Sí que es va votar una altra moció de la CUP que demanava que es tallessin els vincles de la Fundació Dalí amb la família reial espanyola, però no es va poder aprovar pel front monàrquic CIU-PP.

Es van aprovar dues mocions de l’Associació de Municipis per la Independència que va presentar ERC. En la primera es demanava la desaparició de la Delegació i Subdelegacions del Govern Espanyol a Catalunya. En la segona es manifestava la intenció del consistori d’exercir la sobirania fiscal, i en aquesta CIU va fer modificar el redactat per descafeïnar-la i especificar que això es farà quan la legalitat espanyola ho permeti.

També es va aprovar una moció del PSC en què es demanava habilitar un espai al web de l’ajuntament perquè els regidors hi puguin fer pública tota la informació que considerin rellevant sobre els seus béns, interessos i activitats. Es va rebutjar, en canvi, una altra moció del mateix PSC en que es demanava el desdoblament de la N-II. Des de la CUP hi vam votar en contra i vam manifestar que el desdoblament no respon als interessos de la ciutadania sinó de les grans constructores i d’Abertis (que així no veu qüestionats els seus negocis i que continuarà cobrant cànons de l’Administració). Vam recordar que l’ús de l’AP7 ha disminuit un 20% els últims 5 anys, i que aquesta disminució afecta la circulació en general (a Catalunya ha baixat un 5% en només un any), i que aquesta transformació és estructural i no cojuntural. No creiem que la solució sigui construir 10 carrils paral·lels amb el trinxament de territori que comporta, sinó que cal expropiar les autopistes i gestionar-les d’acord amb els interessos generals.

Per últim, el govern tampoc va deixar votar una moció d’ICV que demanava que els regidors tinguin accés a través d’internet a tota la documentació que es debat als Plens Municipals.

En el torn de precs i preguntes vam preguntar per la mala planificació que va portar a haver de canviar a correcuita la disposició de les parades a les Fires de l’1 de maig i va portar a la IAEDEN a haver de suspendre la seva festa; vam felicitar l’equip de govern per haver recapacitat en el repartiment de l’espai per les paradetes de Sant Jordi i la voluntat de fer una enquesta i una reunió per saber l’opinió dels paradistes; vam demanar el cost de l’acte de propaganda personal de l’alcaldessa que va ser la conferència dels 100 dies i l’edició d’un llibret amb el seu discurs; vam demanar per l’evolució de les obres de la Plaça del Gra; vam demanar que es sol·liciti a l’Estat que a l’AP-7 es senyalitzi que el trànsit que ve de la Jonquera i va cap a Olot surti a Figueres-Sud i vagi per la variant de Borrassà; vam preguntar pels incidents al web de l’Ajuntament i per la possibilitat de que la Policia Local faci inspeccions de consum com es fa a altres municipis.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s