La cronologia “aproximada” dels fets

En aquest apartat volem fer un repàs de l’evolució d’uns fets que s’inicien l’any 2006. Durant aquest període han passat moltes coses i segur que nosaltres només som coneixedors d’una petita part, per això només volem exposar de forma clara la cronologia dels fets.

PRIMER. El març del 2006 l’Ajuntament de Figueres, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Cambra de Comerç de Girona, l’Associació per la Formació Ocupacional i Empresarial de l’Alt Empordà i la Fundació Privada Miquel van signar un conveni de col·laboració per portar a Figueres l’Escola d’Hostaleria que existia a Vilamalla, i afegir-hi estudis de formació professional. L’Ajuntament havia de donar un terreny públic i la Fundació Privada Miquel s’havia de fer càrrec de totes les despeses de la seva construcció.

SEGON. El desembre de 2008 es signa un nou conveni entre l’alcalde Santi Vila (escollit l’any anterior) i un representant de la Fundació Miquel on es reafirma la voluntat de construir l’escola i es soluciona un problema que els havia sorgit: el terreny que interessava estava qualificat com a equipament, i això feia que no es pogués donar a un privat. La solució: fer-ne una concessió de domini públic per 50 anys, tot i que d’acord amb la llei això implicava fer un concurs públic (que mai es va fer).

TERCER. L’agost de 2009 es demana la llicència d’obres per construir l’escola amb un pressupost de 1.889.980,29€.

QUART. El març de 2010 es signa un tercer conveni entre totes les institucions amb importants novetats: l’Ajuntament es quedarà uns espais de l’edifici (valorats en poc més de 400.000 euros), el pressupost de la construcció de l’escola puja fins als 2.840.000 euros (gairebé un milió més que el previst anteriorment) i es varia el finançament: l’Ajuntament hi aportarà 800.000 euros (d’un total de 1.340.000 que hi aporten altres institucions) i la Fundació Miquel 1.500.000. Queda la porta oberta a que més endavant s’acabi donant el terreny definitivament a la Fundació si es modifica el Pla General (com es farà properament).

CINQUÈ. El cost final de l’obra va acabar sent de 1.978.440,40€ , i mentre que les altres institucions van pagar l’acordat, la Fundació Miquel es va fer càrrec de menys d’una tercera part del total.

Al final, doncs, s’ha cedit un terreny públic a una entitat privada a dit (sense concurs públic), que podrà disposar de l’edifici durant 50 anys per menys de 700.000 euros (deixant la porta oberta a que se’l pugui acabar quedant definitivament) i que en podrà fer negoci llogant-lo durant tot aquest temps.

 

Cal recordar que la Fundació Privada Miquel està formada gairebé exclusivament per membres de la família Miquel i empreses de la mateixa família (el Grup Miquel Alimentació, Nova Cadieisa i Invermik), totes elles amb ànim de lucre.

La presentació d’aquesta querella crimina pública, mitjançant acció popular té la voluntat d’aclarir els fets aquí descrits (sense caràcter jurídic) i documentats i esmenar els possibles danys ocasionats a la ciutat de Figueres així com en caràcter preventiu de futuribles.

Anuncis

Hi ha 3 comentaris

    • Hola Carles, al fb i twetter ja s’ha anat passant l’enllaç. Avui ha sortit el video explicatiu. Si es necessiten més eines de difussió i les tenim a l’abast ja ho farem. Per ara la resposta està essent positiva. Moltes gràcies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s