Resum Ple Municipal del 5 de novembre de 2013

El dimarts 5 de novembre es va celebrar el Ple Ordinari corresponent al mes de novembre.

El govern va fer una modificació del pressupost per intentar arreglar el despropòsit de la canonada d’aigua (més informació aquí) i va aparcar l’intent de que el triangle dalinià (Figueres-Cadaqués-Púbol) for declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. També es va donar de baixa una partida de 27.000 que havia de servir per avançar en l’administració electrònica.

També es va aprovar fer dues pòlisses de crèdit amb el Banco de Santander i el BBVA per un valor total de 3 milions i mig d’euros. Des de la CUP vam manifestar que és evident que l’administració ha de pagar amb celeritat els seus treballadors i proveïdors quan es tracta de petites i mitjanes empreses, però que cal tenir clar que la sortida a la situació de penúria econòmics en la que es troben les administracions passa per fer una auditoria auditoria del deute i no tenir por a declarar il·legítima la part que ho sigui.

En l’apartat de les mocions es va aprovar una moció de la CUP que demanava l’aturada definitva de l’activitat al projecte Castor i la paralització immediata de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs mentre hi hagi risc sísmic. També es va aprovar una moció d’ERC que reclamava que s’engegui el projecte de masoveria urbana. No es van aprovar en canvi, dues mocions d’ICV en què es demanava la creació d’una comissió d’investigació sobre el procés de construcció de la canonada d’aigua esmentada anteriorment i que es destinés el Fons del Patrimoni Municipal del Sòl i l’Habitatge a comprar els pisos a les persones amb risc de ser desnonades i destinar-los a lloguer social. Respecte a aquesta moció, des de la CUP vam manifestar que hi havia aspectes de la seva aplicació que no veiem clars, però que preferíem que s’aprovés i que fos la comissió d’atenció als afectats pels desnonaments i que ho gestionés. També vam fer una reflexió sobre el paper jugat per la banca (Sareb inclosa) venent els pisos adjudicats en grans paquets dirigits a inversos especulatius i a fons d’inversió immobiliaris (la majoria amb seu fora de l’estat i molts en els que ells mateixos participen). Així pretenen cobrir una part de la seva inversió, i la resta la cobrim nosaltres a través de les “ajudes a la banca”, fins ara uns 1.000.000.000 d’euros en el què és el més gran robatori de la història recent.

A l’apartat de precs i preguntes vam preguntar per les converses amb l’estat per treure els camions del centre i per un estudi sobre la prostitució a les carreteres que el govern de la ciutat ha decidit pagar a mitges  amb el Consell Comarcal (7.500 euros cadascun).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s