Resum Ple Municipal del 4 de febrer de 2014

El ple del mes de febrer va tenir com a punt fort l’aprovació definitiva del pressupost municipal pel 2014. Tot i així, aquest no va ser l’únic punt que va tenir polèmica.

Es va aprovar una moció per multar als bancs amb pisos buits que havia presentat la PAH al ple de gener i CIU no havia deixat votar. Des de la CUP vam remarcar la importància d’atacar l’especulació afrontant la problemàtica dels pisos buits, i vam fer notar que durant molt de temps (també durant el tripartit) les administracions es van apuntar a la festa del creixement urbanístic, al pa per avui i fam per demà, i a més hi van barrejar els pisos socials, de manera que semblava que qui estava en contra del creixement urbanístic no volgués habitatge digne per tothom. El vot de la CUP va ser positiu, de suport total a la moció tot i que creiem que val anar més enllà, amb expropiació forçosa de pisos en possessió de bancs, fons d’inversió i grans societats i potenciant el cooperativisme d’habitatges i l’impuls de l’autoconstrucció amb el suport de les administracions.

Un altre punt que es va debatre va ser la implantació de les zones verdes d’aparcament. Des de la CUP vam mostrar-nos una vegada més de regular l’aparcament com a mesura per millorar la mobilitat, però vam reclamar que es reduís el preu pels veïns, que es facin més i millors aparcaments dissuasius (segurs, ben indicats i amb informació sobre la ciutat) i que es tingui molt en compte l’opinió dels veïns tant per avaluar-ne el funcionament com la seva ampliació.

En el moment de debatre el pressupost, vam deixar clar que, tot i que no ens havia sorprès la desestimació de les al·legacions presentades, sí que esperàvem cert interès com a mínim en les més transversals. Som conscients que no compartim el model de retribucions dels polítics o el paper de subordinació de les administracions respecte a la banca però sí que confiàvem en poder parlar del viver d’empreses, ja fos al local de l’antic bingo a a alguna altra banda, per intentar generar l’entorn positiu pel desenvolupament i consolidació de nous projectes de negoci. La nostra proposta parlava d’oferir preus reduïts els primers anys (entre 2 i 4 anys) d’un nou projecte que permetin accedir a un espai de treball, a tenir serveis telemàtics, d’assessorament, de comptabilitat, sales de reunions i molts altres, així com un entorn que facilita el treball cooperatiu, que està demostrat que és una garantia per l’èxit de nous negocis.

Entre altres mocions, es va aprovar aquesta moció en contra de la reforma de la llei d’avortament, aquesta sobre el tancament de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País Valencià i aquesta en relació amb l’operació policial contra el centre social Can Vies de Barcelona i la detenció de 6 joves antifeixistes. També es va aprovar una moció del PSC de defensa del català a l’escola i una d’ERC de suport a la consulta, tot i que des de la CUP no vam voler recolzar la petició de diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol.

A l’apartat de precs i preguntes, vam parlar del nou pla del govern local perquè els comerços obrin els diumenges, de la utilització del cotxe oficial de l’ajuntament i els resultats de l’àrea de promoció econòmica.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s