Resum Ple Municipal 1 d’abril de 2014

El ple municipal del mes d’abril va ser bastant curt i va estar marcat per la intervenció de la portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Pobresa, que venia a explicar de primera mà perquè la seva entitat va decidir deixar de participar a la comissió d’ajuda als afectats pels desnonanemts (igual que han fet la CUP i ICV).

Entre els punts de l’ordre del dia hi havia una modificació del pressupost per destinar 100.000 a arreglar la plaça de davant de l’institut Muntaner aprofitant el seu 175è aniversari (se suposa que l’estat de la plaça deu haver empitjorat molt des del moment de fer el pressupost i per això no s’havia previst).

També es va aprovar una modificació del conveni amb la Casa d’Andalusia per gestionar la sala polivalent del Molí de l’Anguila. Aquest era un tema reclamat des de feia molts anys per la CUP, que criticàvem que un equipament municipal estigués en mans d’una sola entitat i que les altres de la ciutat li haguessin de pagar si el volien fer servir. El nou conveni preveu la seva utilització per totes les entitats de la ciutat i un concurs públic per gestionar-ne el bar. L’únic punt que queda pendent és que les parets de la sala deixin de tenir la decoració de l’entitat i passin a ser patrimoni de tothom.

També es va aprovar (amb el vot en contra de la CUP) sol·licitar que el dia 1 de maig sigui declarat d’obertura comercial. Vam lamentar que no es respectés el símbol que el dia internacional dels treballadors significa com a reivindicació de la lluita obrera a tot el món, i que es pretengués que els treballadors del comerç hagin de treballar aquest dia.

Per últim, es va aprovar la bonificació de l’IBI per pisos que estan a la borsa de lloguer social. Des de la CUP s’hi va votar a favor però es va alertar que la borsa de lloguer social ja ofereix moltes garanties als propietaris, i que l’ajuntament té en l’IBI una de les més importants vies d’entrada dels recursos que necessita per fer polítiques socials. També es va deixar molt clar que es serà molt bel·ligerant si algun dia es pretén aplicar aquesta mateixa bonificació a banques o promotors immobiliaris, ja que seria l’enèssim rescat d’uns pisos que han estat pagats i repagats i que ja serien gestionats per les administracions si el polítics vetllessin pels interessos dels ciutadans enlloc dels de la banca

 

A l’apartat de mocions, es va aprovar la que va presentar la CUP de suport a l’ANC pel linxament mediàtic sofert i l’intent d’il·legalització, i una altra a instàncies d’Òmnium per normalitzar linguísticament les fires i unificar-hi el fil musical.

 

A l’apartat de precs i preguntes vam preguntar per la reubicació del rocòdrom municipal, la utilització de targetes de crèdit del consistori i les factures del mobiliari que s’ha comprat pel despatx d’alcaldia.

 

El ple va acabar amb la intervenció de la portaveu de la PAH-P que podeu llegir integrament aquí.

 

.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s