Resum Ple Municipal del 6 de maig de 2014

El ple municipal del mes de maig va ser bastant ràpid i sense gaires punts calents.

Des de la CUP vam votar en contra de l’ordenança sobre la prostitució, que pretén criminalitzar les treballadores del sexe i afavorir els clubs. El text es és conseqüència d’un estudi del qual no es sabia res fins que es va fer públic que els figuerencs pagaríem la mitat dels 15000 euros que costava. És només una decisió política de cara a la galeria, passant per alt la feina de les entitats que estan amb les noies a peu de carretera i dels tècnics que treballen el tema, fins i tot els del propi Consell Comarcal. L’ordenança, terriblement hipòcrita, vol invisibilitzar les treballadores del sexe i fa més perillosa la seva feina (s’hauran d’amagar). És evident que no hi ha d’haver prostitució al carrer, però la proposta de CIU només pretén amagar-la.

Una altra discussió va ser al voltant de l’actualització dels valors cadastrals a la ciutat. El govern fa triar als ajuntaments entre augmentar un 10% l’IBI o actualitzar els valors cadastrals (cosa que de rebot fa augmentar no només l’IBI sinó també les plusvàlues i altres tributs municipals). Des de la CUP vam criticar el fet de pujar els impostos a les classes populars mentre es regalen diners a la banca.

A l’apartat d’assumptes urgents vam votar a favor d’una moció demanant la gratuïtat de l’AP7 entre Figueres Sud i Figueres Nord, vam recordar el vot negatiu de CIU l’anterior vegada que la CUP ho havia proposat i vam remarcar que això evitaria el desdoblament del tot innecessari de la N2. La gratuïtat hauria de ser una mesura temporal esperant la nacionalització de l’autopista (i el final del robatori que ens fa Abertis)

També es va debatre una moció del PP per reprovar l’actriu Montserrat Carulla per unes declaracions que va fer al Teatre Jardí després d’una funció. El Partit Popular es va quedar sol i va haver de sentir fins a quin punt el seu text atacava la llibertat d’expressió i feia pudor d’enyorança d’altres èpoques.

A l’apartat de precs i preguntes vam demanar que les pantalles instal.lades per fires s’ampliïn i serveixin com a cartelleres per a les entitats i vam preguntar per la normalització lingüística a les parades de la Fira Medieval.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s