Resum Ple Municipal de l’1 de juliol de 2014

El ple municipal de juliol va ser bastant curt, en la línia dels darrers. Menys de tres hores per ventilar els punts de l’ordre del dia (aquí teniu tota la documentació), cinc mocions i un grapat de precs i preguntes.

De l’ordre del dia només va destacar els nous canvis en el govern (conseqüència de la desactivació per etapes que s’està fent del senyor Toro a l’espera del resultat de les investigacions judicials) i que es va aprovar per unanimitat començar la tramitació per estudiar la possible ampliació del Càmping Pous. Des de la CUP vam avisar que estarem pendents dels informes per si afecta zones agrícoles d’alt valor i que ens preocupa la manca d’aigua a la comarca (vist que a la premsa es parla d’un petit parc aquàtic).

A l’hora de debatre les mocions, CIU va impedir l’aprovació d’aquesta moció que van presentar la CUP i altres grups municipals a instàncies de la Xarxa de Dones contra les retallades al servei d’intervenció especialitzada en violència masclista (la regidora de Benestar Social es va limitar a llegir un argumentari que li havien fet des de Barcelona dient que les retallades no tindrien afectació al servei). Sí que es va aprovar, en canvi, aquesta moció de la CUP per fomentar l’economia social i cooperativa a la ciutat, amb un consens al voltant de donar un pes molt important al cooperativisme a l’hora de crear el futur viver d’empreses.

També es va aprovar a instàncies de l’ANC i Òmnium una moció d’adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i una del PP sobre les obres de desdoblament de la carretera C260 a Vilatenim. No es va aprovar una moció de les JERC per crear una aplicació per a mòbil perquè els figuerencs puguin avisar l’ajuntament de les  incidències que observin.

A l’apartat de precs i preguntes vam demanar diàleg amb els marxants i millores en el mercat de roba dels dijous, vam preguntar què passa els caps de setmana amb la mainada a qui s’ofereix durant l’estiu un àpat de dilluns a divendres (la regidora va contestar que durant la resta de l’any tampoc tenen accés a la beca menjador els caps de setmana, com si això fos un consol), vam demanar celeritat en els estudis i el procés participatiu per decidir el futur de la nova presó i que s’asseguri zona verda i equipaments pel barri, i vam tornar a demanar un cartell explicatiu per la muralla de la plaça de les patates.

El PP va acusar l’alcaldessa d’haver pagat amb diners de l’Ajuntament prop de 7.000 pel càtering d’un congrés que UGT va fer a la ciutat. L’alcaldessa no només no ho va negar sinó que va dir que és habitual que es paguin dinars a esdeveniments que organitzen algunes entitats. Des de la CUP ens vam afanyar a demanar totes les factures d’alcaldia.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s