Resum Ple Municipal del 4 de novembre del 2014

Mitja hora abans de l’inici del Ple hi va haver a la plaça de l’Ajuntament una concentració promoguda per la Plataforma d’Afectats per la Pobresa i les Hipoteques demanant que no es prioritzin els interessos econòmics a les persones, i que s’investigui les actuacions de l’ONG Tallers.

El ple municipal de novembre va tornar a ser bastant curt com els anteriors. El primer punt en el que va haver debat va ser en l’intent del govern de reprovar l’actitud del PP (al seu entendre judicialitza les actuacions municipals) aprofitant que la Fiscalia de Girona ha arxivat les diligències sobre la denúncia de presumptes irregularitats a l’hora de pagar la retribució de grup municipal al regidor no adscrit Esteve Gratacós. La CUP va votar en contra de la proposta per entendre que denunciar als jutjats irregularitats és una de les tasques que ha de fer un grup municipal, i que el moviment de CIU no era més que un intent de publicitar l’arxivament de diligències.

Un altre punt va ser una modificació del pressupost, en què bàsicament es dediquen diners que han sobrat de diferents partides a arreglar carrers. La CUP hi va votar en contra i va denunciar que, tot i haver-hi molts carrers necessitats de reformes, fer-ho ara és una maniobra electoralista en un moment d’emergència social per molts figuerencs.

Posteriorment es va debatre la dissolució del Consorci del Museu de l’Empordà. La CUP hi va votar en contra, i va criticar que el govern sabia des de feia mesos que la nova llei no permetria la continuïtat del format actual, i no va obrir el debat polític ampli amb la participació del sector que calia. Des de la CUP es va demanar que es busqués la manera de continuar fent els mínims canvis mentre es faci aquest debat i després es prenguin les decisions necessàries. Es va remarcar que abans que res cal consensuar el model de gestió del museu i els recursos necessaris, i que després ja es parlarà de les persones que ho portin a terme.

També es va adjudicar al Col.legi d’Arquitectes de Catalunya el contracte privat d’arrendament d’un local. El vot de la CUP va ser negatiu al·legant que el procés d’adjudicació ha estat molt mal fet i que gran part de l’espai no es necessita.

A l’apartat d’assumptes urgents es van aprovar quatre mocions: pel dret de les dones a decidir sobre el propi cos, en contra de la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre el decret català sobre pobresa energètica, contra el decret del govern espanyol per pagar un cànon pels llibres agafats a les biblioteques i de condemna de l’agressió patida pel director de l’escola Pous i Pagès i de suport a la comunitat educativa.

A l’apartat de precs i preguntes vam preguntar quants expedients hi ha oberts a terrasses i el motiu. El govern ens va contestar que ho havia de mirar, que no ho tenia a mà.

Un cop acabat el Ple es va celebrar una Junta de Portaveus extraordinària per parlar de la sentència del contenciós administratiu que condemna l’Ajuntament a pagar una multa de 4,4 milions d’euros a un promotor immobiliari.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s