Resum Ple Municipal del 2 de desembre del 2014

Mitja hora abans de l’inici del Ple hi va haver a la plaça de l’Ajuntament una concentració promoguda per la Plataforma d’Afectats per la Pobresa i les Hipoteques (a la que s’havien sumat la CUP, Arran, el GEES, Podem i ICV) demanant que no es prioritzin els interessos econòmics a les persones.

El primer punt del ple en el que va haver debat va ser la dissolució del Consorci del Museu de l’Empordà. La CUP hi va votar en contra, i va criticar que el govern sabia des de feia mesos que la nova llei no permetria la continuïtat del format actual, i no va obrir el debat polític ampli amb la participació del sector que calia. Des de la CUP es va demanar que es busqués la manera de continuar fent els mínims canvis mentre es faci aquest debat i després es prenguin les decisions necessàries. Es va remarcar que abans que res cal consensuar el model de gestió del museu i els recursos necessaris, i que després ja es parlarà de les persones que ho portin a terme.

Un altre punt va ser l’aprovació del document “L’energia a la Figueres del 2050: Full de Ruta”. La CUP es va abstenir i vam manifestar que, tot i estar bastant d’acord en l’esperit d’aquest document i ser conscients que és només un recull de l’opinió de la ciutadania, creiem que un projecte d’aquesta magnitud i pressupost hauria de tenir un pla d’execució concret i una previsió de costos.

També es va aprovar un préstec amb Caixabank que en substitueix un altre de pitjors condicions que s’havia fet pel Pla de Sanejament.  La CUP es va abstenir entenent que tot i ser millor per l’Ajuntament que l’altre crèdit, tot plegat és conseqüència de solucionar amb endeutament la mala gestió del mandat anterior.

Posteriorment es va aprovar per unanimitat aplicar a tots els veïns de l’Avinguda Vilallonga una rebaixa de les contribucions especials per a finançar les obres d’execució del projecte d’urbanització, d’acord amb una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

A l’apartat d’assumptes urgents es van debatre dues mocions. La primera, promoguda per l’AMI, feia referència al procés legal engegat per l’estat espanyol com a conseqüència del 9N. Es va aprovar l’autoinculpació amb el vot favorable de la CUP. Vam deixar clar que el 9N no va ser el que volíem i que, tot i així, entenem que autoinculpar-nos és un gest de suport als prop de 2,5 milions de persones que van fer un gest de desobediència i van anar a votar tot i la prohibició de l’estat. Vam defensar la desobediència com un acte polític imprescindible si gran part de la societat no està d’acord amb la legislació vigent, en aquest tema i en molts altres, i que serà del tot necessària amb l’aprovació de la llei mordassa del PP i amb un futur que cada cop és menys democràtic (encara més amb l’aprovació del TTIP i la legalització del poder de les multinacionals per sobre dels parlaments i la sobirania popular).

La segona presentada pel PSC feia una crida al diàleg i el pactisme. La CUP va votar a favor del punt que rebutjava la querella i en contra del que deia que tot s’ha de fer amb diàleg. Vam argumentar que no es pot dialogar amb una paret, que no es pot fer servir el diàleg com a coartada per justificar l’immobilisme i que en el moment que es constati que hi ha una majoria social que vol la independència (amb referèndum o eleccions) ja és negociaran les condicions de la secessió.

A l’apartat de precs i preguntes vam preguntar per les multes a bancs per tenir pisos buits (el govern va anunciar que començarà a requerir a partir de gener i que aleshores els bancs podran presentar al·legacions, quan hi ha ciutats que ja estan multant), vam demanar un canvi de direcció de les actuacions de dinamització del comerç pel que fa als diumenges (ja no obre gairebé ningú i l’experiència a Barcelona no ha estat gens reeixida), vam preguntar per la lentitud en les obres plaça del Gra (van confessar que les havien començat sense haver acabat el procés administratiu), vam tornar a demanar que les entitats de la ciutat puguin fer servir les cartelleres lluminoses per anunciar els seus actes i vam preguntar per segon mes consecutiu quants expedients hi ha oberts a terrasses i el motiu.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s