Resum Ple Municipal del 3 de febrer del 2015

Mitja hora abans de l’inici del Ple hi va haver a la plaça de l’Ajuntament una concentració demanant que no es prioritzin els interessos econòmics a les persones i reclamant solucions a la pobresa energètica.

El primer punt del ple en el que va haver debat va ser la dissolució del Consorci del Museu de l’Empordà. Des de la CUP es va criticar que no s’hagués obert el debat polític ampli quan tocava, i que ara no s’estava fent bé. Tot i preguntar-ho al ple, no es va saber qui ha fet la llista de persones que van ser convocades a la primera reunió i per què s’hi veta l’oposició (no es permet que assistim a les reunions ni accedir a les actes per saber què s’hi ha parlat). L’únic que vam aclarir va ser que s’ha contractat una empresa per fer les reunions però no quin cost té. El vot de la CUP va ser negatiu.

També es va aprovar un Conveni amb Càritas per allotjament temporal. La CUP hi va votar a favor per la necessitat de l’equipament, però vam fer notar que no és el nostre model, i que creiem que una problemàtica de màxima prioritat com és l’habitatge ha de ser abordada directament per l’Ajuntament i no cedir-ne la sessió.

Es va debatre una Moció sobre els atemptats a París a proposta del PP, que va ser rebutjada per unanimitat i es va aprovar fer una declaració institucional de suport a les víctimes.

A l’apartat d’assumptes urgents es va aprovar per unanimitat una moció de suport a la candidatura de la ruandesa Victoire Ingabire Umuhoza al Premi Internacional Catalunya 2015. Aquesta presa política ha estat en diverses ocasions a Figueres fent xerrades, en les que ha mostrat el seu coratge i compromís amb la causa ruandesa, un país on hi manquen els mínims drets democràtics. La moció va ser presentada per la CUP, ERC, ICV, PSC i CIU a instàncies del Grup d’Empordaneses i Empordanesos Solidaris.

També es va aprovar per unanimitat una moció de suport a la ILP de Mesures Urgents per fer front a l’emergència habitacional i la pobresa energètica, presentada per la CUP a instàncies de la Plataforma d’Afectades per les Hipoteques i la Pobresa de Figueres, i per Iaioflautes Girona.

A l’apartat de precs i preguntes vam reclamar a tots els grups municipals un compromís amb el futur del Cafè Royal per garantir que se’n mantingui l’ús. També vam criticar la utilització de la institució de l’ajuntament, el seu personal i els seus recursos econòmics i per fer un acte de partit de CIU. Vam preguntar pel retard en la reparació del mur al voltant de l’escola Salvador Dalí malmès amb l’aiguat de novembre, per les multes a entitats bancàries i promotores que acumulen pisos buits a la ciutat (ens van dir que en qüestió d’un mes es començaran a tramitar multes) i si el govern té controlats els casos de pobresa energètica que es viuen ara mateix a la ciutat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s