Resum Ple Municipal del 3 de març del 2015

Una estona abans de l’inici del Ple hi va haver a la plaça de l’Ajuntament concentracions convocades per la PAH-P i l’Assemblea d’Aturades i Aturats.

Un dels primers punts va ser una modificació de crèdit en què es van canviar algunes partides. El canvi més gros és que treuen diners destinats a interessos del préstec (preveuen un estalvi) per dedicar a despeses del Museu de l’Empordà (com que s’ha dissolt definitivament el consorci l’Ajuntament es fa càrrec directament de les despeses). El vot de la CUP va ser una abstenció pel fet d’incloure les conseqüències del desmembrament del museu.

Un altre punt va ser el reconeixement de les factures generades per les obres de la Rambla fins al 6 de febrer (en un altre ple passaran factures més noves). Com que són obres fetes amb procediment d’emergència, no hi ha concurs d’empreses sinó que el govern tria directament qui creu que ho farà millor i més ràpid. Tot i ser un procediment que no ens agrada, entenem que era l’únic viable i que les factures s’han de pagar, i per això hi vam votar a favor.

Un tema controvertit va ser el Conservatori Municipal de Música. EL govern ha desestimat les al·legacions de Figueres Democràcia i tira endavant el projecte canviant el Deulofeu pel Monturiol, amb la idea que comenci a funcionar el setembre. El projecte trontolla des del principi, gestionat per una empresa privada i sense aportació econòmica municipal, cosa que l’allunya definitivament d’una part molt important de la societat figuerenca. Per un costat, perquè tot el seu cost l’assumeixen els alumnes amb unes quotes molt elevades, i per l’altre perquè a l’oferir estudis de nivell mig, va només dirigit a qui ha passat prèviament per les escoles de música privades. Des de la CUP creiem que seria interessant tenir aquests estudis a la ciutat, però valorem que és molt més prioritària una educació musical bàsica a la que pugui accedir tothom.

Un altre tema amb molt de debat va ser l’aprovació del Reglament de 2a activitat pels agents de la Guàrdia Urbana, que regula la possible destinació a una altra feina de policies que que per alguna raó o altra no ho puguin continuar estan al servei actiu. El govern desestima les al·legacions presentades, que bàsicament en demanen la retroactivitat. L’alcaldessa sempre ha dit que això legalment no és possible, i havia assegurat que la millor solució era trobar una resposta individual pels tres casos que estan pendents. A última hora, l’alcaldessa es va fer enrere i es va desentendre dels compromisos adquirits. El vot de la CUP va ser en contra.

A l’apartat d’assumptes urgents el govern va presentar un dictamen sobre l’establiment de criteris per al pagament de la productivitat i les gratificacions per serveis extraordinaris, sense que l’oposició hagués tingut accés a la documentació i malgrat l’oposició dels treballadors municipals (que es queixaven que només s’havia negociat durant dues setmanes).

En aquest mateix apartat es va aprovar aquesta moció de la CUP per delimitar àrees de tempteig i retracte que serveixin per dificultar que Fons d’Inversió facin especulació urbanística a gran escala i a proposta de la CUP es va acordar preparar pel proper ple una moció consensuada contra la reforma fiscal que pretén que les entitats sense ànim de lucre hagin de liquidar l’impost de societats.

A l’apartat de precs i preguntes vam demanar per tercer més consecutiu què passa amb les multes a entitats bancàries i constructores que acumulen pisos buits, i el govern va explicar que tot plegat s’està allargant perquè alguna d’aquestes entitats ha començat converses informals per buscar solucions. També vam demanar una actuació conjunta de tots els grups municipals per millorar la situació dels bombers (falta de personal i material de rescat en accidents) i aconseguir el nou parc. Finalment, vam fer una bateria de preguntes sobre la situació laboral del gerent d’Ecoserveis, vam demanar una còpia del seu contracte i vam preguntar pels estudis que s’estan fent per definir el futur del servei un cop acabi la concessió. El govern es va comprometre a fer-nos arribar el contracte i va negar que s’hagi fet cap estudi, tot i que va reconèixer que s’estan elaborant plans de gestió de cadascun dels serveis, alguns per part de tècnics municipals i d’altres per part d’empreses externes, i van deixar clar que la seva opció és privatitzar la recollida d’escombraries.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s