Resum Ple Municipal del 7 d’abril del 2015

El ple municipal del mes d’abril va estar precedit per una recollida de signatures per l’ILP d’Educació i concentracions contra el nou model universitari 3+2, de la Plataforma d’Afectades per la Pobresa i les Hipoteques i per la Taula contra la pobresa energètica.

En el ple es va aprovar una modificació del pressupost amb el vot en contra de la CUP perquè 50.000 euros destinats a habitatges d’inclusió social passaran a ser gestionats per una ONG. Des de la CUP hem reclamat moltes vegades que tots els serveis relacionats amb el dret a l’habitatge siguin gestionats directament i se n’eviti l’externalització.

També es va aprovar un protocol d’intencions amb la Generalitat per tirar endavant el conservatori de música, i la CUP s’hi va abstenir reclamant que es prioritzi l’accés de tota la mainada de la ciutat a una formació musical bàsica.

L’últim punt de l’ordre del dia era l’aprovació d’una bonificació de l’IBI als pisos que han entrat a la borsa de lloguer social. El vot de la CUP va ser positiu, i creiem que és una bons mesura tot i que volíem que anés acompanyada d’un augment de l’IBI a qui tingui diversos pisos buits, com a pas previ a la seva expropiació. Vam recordar que 32 pisos són del tot insuficients per les necessitats de la ciutat, i que cal seguir treballant per ampliar-ne el nombre, sobretot buscant maneres per apretar a qui els acumula.

A l’apartat d’assumptes urgents es va aprovar una moció de suport a l’esport català, una per l’impuls de la incorporació de clàusules socials en la contractació de l’Ajuntament, i una per l’adopció de mesures urgents per lluitar contra la pobresa energètica. La CUP portava al ple aquesta moció contra el model universitari de graus 3+2, però es va acordar deixar-la per la propera reunió a petició del govern.

A l’apartat de precs i preguntes vam preguntar per l’informe de l’oficina antifrau sobre l’Escola d’Hostaleria, per la situació de les multes a bancs per acumular pisos buits, pel tancament de la passarel·la superior de la Plaça Catalunya durant el Festival del Còmic i per la Fira Populària.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s