Reunió prèvia per a la creació d’un protocol contra les agressions sexistes

Des de la CUP de Figueres, com a comissionaries de la comissió de creació del protocol contra les agressions sexistes a les Festes de la Santa Creu i esdeveniments festius de la ciutat, vam convocar ahir una reunió amb partits, entitats i organismes implicats en el protocol a l’Ajuntament de Figueres. A la reunió vam exposar el marc conceptual de les violències masclistes presents en contextos d’oci i en l’àmbit festiu. Un dels objectius del protocol és, a més de preveure actuacions contra les agressions físiques, també establir-ne per a aquelles agressions que sovint queden invisibilitzades i normalitzades pel context festiu: els micromasclismes i totes aquelles violències masclistes vinculades a l’ús de l’espai públic.

També vam establir un calendari que contempla 4 reunions de la comissió (dels quals poden sorgir grups de treball per tractar temes més específics) i 3 punts de trobada oberts a la ciutadania a diferents espais de la ciutat, per a fer més ampli el procés participatiu. S’obrirà també un bloc on s’aniran penjant les actes de les diferents reunions de la comissió i els documents de treball. També s’hi penjaran les actes dels debats que sorgeixin als punts de trobada oberts.

Del debat posterior a l’exposició va sorgir la necessitat de la implicació de les organitzacions juvenils en la creació del protocol. Com a usuaris protagonistes dels espais festius, és necessari que els joves tinguin una veu protagonista en la conscienciació i identificació dels comportaments, actituds i agressions sexistes. També es va proposar la incorporació a la comissió d’algun representant del centre de salut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s