Primera reunió de la comissió contra les agressions sexistes a les festes

El divendres passat va tenir lloc la primera reunió de la comissió que redactarà el protocol contra les agressions sexistes als espais festius de la ciutat. Després d’una breu presentació de l’esborrany del protocol proposat per la presidència de la comissió (CUP), la reunió es va centrar en el debat entorn d’aquest document.

Per una banda, es va posar sobre la taula la necessitat d’aclarir la terminologia referent a les agressions sexistes per delimitar clarament quin serà l’àmbit d’actuació del protocol: no només agressions físiques, sinó també comportaments i actituds. Es va demanar, també, incorporar elements d’anàlisi de les agressions perquè es dugui un recompte de les agressions registrades i la seva tipologia. Per altra banda, va sorgir el debat entorn del paper dels cossos de seguretat en l’excussió del protocol i dels informadors que vetllaran perquè no es produeixin agressions sexistes.

Des de la CUP valorem positivament la participació en aquesta reunió, a la qual van assistir 18 representants de diversos col·lectius, entitats, organitzacions i partits, a banda dels tècnics municipals de l’àmbit. Per a la pròxima reunió, s’incorporaran les aportacions fetes per començar a concretar el document.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s