El pavelló, una de tantes

En el darrer ple municipal es va aprovar el dictamen sobre la construcció d’un nou pavelló a Figueres. Va ser una decisió àmpliament secundada per la majoria dels grups municipals. Aquest nou pavelló pretén resoldre les necessitats que plantejaven algunes entitats esportives de la ciutat, principalment, esponjar els horaris dels entrenaments. L’alt ús dels actuals pavellons fa difícil repartir les hores de les pràctiques esportives dels diferents equips i entitats.

La CUP des d’un inici va oposar-se a la construcció d’aquest nou espai, que finalment implicarà una inversió de 6 milions d’euros. El perquè d’aquesta oposició va néixer el 2015, quan les entitats esportives van reunir-se amb els diferents grups polítics per denunciar les mancances que tenien en infraestructures esportives. En un primer moment s’havia parlat de cobrir les pistes annexes al pavelló mitjançant una modificació del POUM. Evidentment, aquesta proposta era més econòmica, ja que representava una inversió de 500.000 euros i permetia, igualment, solucionar aquestes mancances. Des de la CUP considerem que aquesta gran inversió en la construcció d’un recinte esportiu no respon a les necessitats més urgents de Figueres. Cal recordar l’estat actual de la ciutat, amb una forta desigualtat social i amb moltes mancances en les polítiques socials.

La nostra candidatura entén que l’esport ha de ser un motor per la nostra ciutat, però en cap cas, seguint el model de les inversions focalitzades en un sol espai. Considerem que hauria estat molt més beneficiós optar per l’alternativa de cobrir les pistes externes al pavelló i destinar part dels diners invertits en la construcció del pavelló en, per exemple, la creació de pistes públiques en diferents indrets de la ciutat, ja que actualment n’existeixen molt poques. A la vegada, amb l’estalvi d’aquesta inversió milionària, es podria apostar per afrontar altres mancances que tenim en el nostre municipi.

Al llarg d’aquest any, a la nostra ciutat, hem vist com s’han presentat i promocionat grans propostes, generalment sempre havien d’anar acompanyades de grans inversions econòmiques inicials. L’aprovació d’aquesta proposta, de nou, és una aposta per fer una gran inversió en un sol projecte a la nostra ciutat i constata que la política municipal segueix dirigint-se, bàsicament, al mediatisme i no en propostes que puguin solucionar necessitats que afecten d’una manera més global a la ciutadania figuerenca.

 

Article d’Aleix Jiménez, regidor de la CUP, al setmanari Empordà.