Resum del Ple Municipal extraordinari del Pressupost 2012 (20 de febrer de 2012)

 

El pressupost de l’any 2012 s’ha aprovat amb els vots a favor de CIU i els vots en contra de tota l’oposició.

El vot del grup municipal de la CUP ha estat contrari a l’aprovació definitiva d’aquest pressupost igual que va ser-ho amb la seva aprovació inicial.

Des de la CUP hem argumentat que la ciutat de Figueres té la desgràcia que a més de patir com la resta de Països Catalans l’Espoli Fiscal i el Frau Fiscal (perquè Espanya ens roba, però també ens roba el món financer i les grans empreses, tant si tenen la seu social a Madrid o Barcelona com si la tenen a Figueres o Vilamalla); la nostra ciutat ha de conviure amb el resultat econòmic nefast de 4 anys de Festa dels Detalls. Hi haurà de conviure aquest any i els que venen, en que una part molt important del que s’ingressa anirà directament als bancs per pagar la seva mala gestió.

El pressupost que ha presentat l’equip de govern és significativament més auster que els anteriors. No han tingut alternativa, la llei els ha obligat a apretar-se el cinturó. Tot i així, els ingressos tornen a estar inflats i tindran molta feina per acabar l’any sense dèficit.

El problema principal, però, apareix a l’hora de decidir què és prioritari i què no ho és en un moment context extremadament complicat i quan tots coincidim en que és prioritari eixugar deute i no generar-ne de nou. En aquesta situació, l’alcalde i el seu equip consideren que és més important soterrar contenidors que mantenir la tasca de cohesió social que feia al Pla de Barris. Que es pot retallar en serveis socials però s’ha de tirar endavant el complex esportiu elitista de la Plaça de Braus costi el que costi i cal augmentar la partida destinada a representació institucional.

Necessitem més que mai un canvi de paradigma i el que presenta el govern és més del mateix.

Deixa un comentari